Tuesday, February 17, 2015

Ystävänpäivä

Omalle rakkaalle tehty ystävänpäiväkortti. Seksikäs leidi leimattu Kraftin Kimmie -leimasimella ja väritetty Derwent Inktense -mustevärikynillä (jotka ovat uusin innostuksen kohteeni).




Kuten huomaa, kuvaamisessa en ole vielä mitenkään hyvä, mutta ehkäpä se tämän blogitoiminnan myötä tulee otettua sitäkin härkää sarvista ja opeteltua kuvaamisen salat =)

Lisäksi tarkoitus oli yllättää mies salmiakki/turkinpippuri/suklaakakulla. Noh, tuli pikkaisen kiire saada se valmiiksi kun mies ilmoittikin tulevansa menoltaan pari tuntia aikaisemmin, kuin mitä oli tarkoitus. Valmista kuitenkin tuli, mutta ei tuo ulkonäkö nyt ihan ollut sellainen, kuin mitä olin suunnitellut.. Mutta ei kai se näkö vaan maku, ja maku oli kyllä kohdillaan.




Alkuperäinen ohje on ollut HerkkuLeivonta-lehdessä, josta olen muokannut sitä mieheni makuun sopivaksi. Tässäpä siis ohjetta, jos joku muukin haluaa kokeilla:

Kakkupohja:
200 g voita
0,65 dl maitoa
200 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
3 munaa
3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,25 dl tummaa kaakaojauhetta
oman maun mukaan turkinpippurirouhetta

HUOM! Jos laitat turkinpippurirouhetta paljon, niin kaakaojauhe tai osa vehnäjauhoista kannattaa jättää pois. Itse laitoin melkein koko pussillisen ja huomasin, että kakusta tuli melko kiinteää. Tosin maku oli silti erittäin hyvä =)


Sulata voi kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää maito, suklaa ja sokeri. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen, kunnes ainekset ovat sulaneet ja sekoittuneet. Anna jäähtyä n. 5min. Lisää munat yksitellen, sekoita. Yhdistä kaakaojauhe ja vehnäjauhot, lisää ne taikinaan hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 20cm) ja paista 160-asteisen uunin keskitasolla n. 50min. Anna jäähtyä.


Salmiakkisuklaakuorrute:
125 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g Marabou Black salmiakkisuklaata
3 dl vispikermaa (vähemmänkin riittää, jos et halua pursotuskoristelua)
0,75 dl tomusokeria


Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Lisää hiukan jäähtyneen suklaan sekaan tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa erillisessä kulhossa kerma, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. Lisää hiukan kermavaahtoa suklaamassaan ja vatkaa sekaisin. Lisää loput kermavaahdot ja sekoita kuorrute lastalla varovaisesti tasaiseksi.

Kuorruta kakku haluamallasi tavalla ja eikun herkuttelemaan =)

No comments:

Post a Comment

I love to hear your comment, I will read all of them.
Thank you so much!